Skip to content

Notă către Sindicat

Notă către Sindicat/Aviso al Sindicato

Notă către Sindicat/Aviso al Sindicado para enmendar una injusticia
Notă către Sindicat/Aviso al Sindicato

Pronto se cumplirá un año desde la huelga general en la enseñanza rumana en la cual maestros y maestras de este país exigían aumentos salariales para un sector laboral pagado de manera mediocre desde hace mucho tiempo.

Curând se va împlini un an de la greva generala a profesorilor ce a scos în stradă mii de dascăli. Am protestat pentru a obține, pentru noi toți, aducerea salariului la un nivel decent într-o societate în care banul, pentru marea majoritate, nu este un moft ci un mijloc de supraviețuire.

Recientemente, los que recibíamos un aumento salarial otorgado legalmente hace tiempo por el Título de Doctor, hemos sufrido un recorte en el sueldo. Fue recortado precisamente ese aumento concedido por el doctorado y convalidado en su momento, según estipulaba la ley, con el I Grado Didáctico. Decidimos, pues, dirigir al Sindicato el presente Aviso donde exigimos una implicación inmediata para enmendar algo que nosotros consideramos un abuso y una injusticia.

Mă întreb în ce țară din Uniunea Europeană un drept acordat prin lege de către stat este atât de grosolan anulat tot de către stat.

La un an după greva, pentru care am plătit deja cu rețineri din leafă pe o lună și jumătate, cei cu sporuri pentru Titlul Științific de Doctor echivalat cu Gradul I ne-am trezit cu sporul pur și simplu tăiat, fără drept de apel. Mă întreb în ce țară din Uniunea Europeană un drept acordat prin lege de către stat este atât de grosolan anulat tot de către stat.

Și ce fel de stat este acesta care procedează așa față de angajații săi care, prin munca lor, îi alimentează bugetul.

Pentru noi, cei cu pregătire în domeniu, doctorate și cărți publicate, articole și participări la conferințe științifice, mult trâmbițata mărire salarială nu reprezintă altceva decât praf în ochi deoarece, procentual, nu ne-am ales cu mare lucru. Așa apreciază, la ora actuală, statul român pregătirea și competența celor care muncesc!

Am adresat Sindicatului din Învățământ următoarea Notă de Protest ca urmare a deciziei de suspendare a sporului de doctorat echivalat cu Gradul Didactic I. La Liceul Cervantes din București suntem șase profesori în această situație, semnatari ai adresei.

Subsemnații, profesori titulari la Liceul Teoretic Bilingv „Miguel de Cervantes Saavedra din București”, deținători ai Titlului Științific de Doctor, considerăm injustă și abuzivă decizia de suspendare a sporului de doctorat „dacă este echivalat cu Gradul Didactic I”, potrivit mailului ISMB din data de 1 martie 2024, privind validarea ștatelor de plată.

În calitate de cadre didactice cu o vechime la catedră de peste 25 de ani, consecvenți în munca noastră și stabili într-un domeniu de activitate atât de expus stresului și, prin urmare, din ce în ce mai puțin atractiv pentru profesorii tineri, ne considerăm îndreptățiți în demersul nostru de a repara o abatere ce afectează dreptul de a fi plătiți corespunzător pregătirii pe care o avem. Economiile la buget nu se fac prin tăieri de sporuri salariale acordate pentru competență profesională, ci printr-o gestionare eficientă a banilor.

Drept pentru care, solicităm din partea Sindicatului, ai cărui membri suntem de mai bine de 20 de ani, implicare directă, fermă și neîntârziată pentru a nu îngădui încălcarea unui drept acordat prin lege, funcțional și respectat din momentul aprobării și până acum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.