Skip to content

Școala în pas cu viața

imagen: michellepalcios.blogspot.ro

Școala este domeniul cu cele mai rapide șanse de dezvoltare și de modernizare. De ce? Deoarece este mediul în care informația circulă cel mai intens. A face școală înseamnă a transmite permanent informații cu o finalitate foarte precisă: să fie utile și să contribuie în mod practic la formarea celor care le primesc.

Informația, la ora actuală, trebuie să fie rapidă și cât mai concisă. Cel care învață simte permanent nevoia de a însuși fără a investi prea mult timp. Alergăm permanent după oferte și avem impresia că zilnic pierdem șanse de a ne realiza profesional, social, economic. Punem aceiași presiune și pe copii pe care dorim să-i vedem făcând permanent ceva. Pentru ce anume? Nici noi nu știm foarte clar.

Întrebarea este cum să-i facem să învețe dacă ceea ce le oferim noi nu li se pare interesant? Cred că doar aducând școala la zi cu tot ce se întâmplă în afara ei.  Iar în afara ei se întâmplă foarte multe lucruri.

Școala demult a părăsit pereții claselor.  În mediul on line  informația  circulă   necontenit, internet-ul nu se închide la 7, 30 seara. De trei ani lucrez cu Blog El Maestro®, conceput ca instrument de lucru la ore și în afara lor. Pentru a-l face pe copilul de azi să învețe măcar ceva trebuie să-i demonstrezi permanent că ceea ce face el este necesar. Rezultatul muncii lui trebuie să se vadă imediat așa cum afișăm, aproape instantaneu, o fotografie. Am descoperit această posibilitate în timp, așa cum am descoperit, rând pe rând, toate modalitățile de lucru de până acum care, datorită mediului on line paralel, par a fi inepuizabile. Dacă nu încercăm să conectăm școala la această viață virtuală, atât de intensă, mereu va rămâne în urmă. O putem face împreună cu ei, cu copiii. Ei dețin simțul practic al internetului. De câte ori am avut ocazia, am folosit această abilitate și am învățat de la ei. Pe Blog El Maestro® le-am oferit posiblitatea să arate de ce sunt în stare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.