Skip to content

Programe internationale pentru elevi si profesori in anul scolar 2015-2016

Autora del artículo: Flavia Sima, profesora de español

A inceput de mai bine de doua luni un nou an scolar, moment in care am demarat proiectele internationale la care am lucrat inca din anul precedent.

Anul acesta Comisia de Proiecte Internationale din LTB “Miguel de Cervantes”, propune elevilor si profesorilor, dar si parintilor o noua provocare: un schimb scolar cu IES “Pablo Neruda” din Leganés, Madrid. Acesta va avea loc in doua etape. Prima, in perioada 10-17 martie 2016, cand elevii si profesorii romani vor vizita scoala partenera din Spania, iar intre 6-13 mai, elevii si profesorii spanioli ne vor fi oaspeti in Romania.

Pregatirea acestui “intercambio” a inceput deja. S-a facut selectia celor 20 de elevi romani care vor participa, din clasele a IX-a, a X-a si aXI-a, bilingv si nebilingv. Noutatea acestui program de educatie non-formala este ca elevii nu vor mai comunica numai in limba lui Cervantes, ci in marea majoritate a timpului o vor face in limba lui Shakespeare, dupa cum si-a exprimat dorinta echipa de profesori organizatori din Spania.

Alt program al Comisiei, in aceeasi linie cu cel mai sus amintit, diferind doar locul de desfasurare, este schimbul scolar, deja traditional, cu IES “Salvador Gadea” din Aldaia, Valencia. Acesta va avea loc in perioada 28 martie – 4 aprilie 2016, pentru elevii romani, urmand ca partea spaniola sa ne comunice in cel mai scurt timp datele cand vor calatori, cel mai probabil in a doua jumatate a lunii mai 2016. La acest schimb scoalar vor participa 15 elevi din clasele a VII-a si a IX-a bilingv si 4 profesori de diferite discipline din liceul nostru.

Ca in fiecare an, la sfarsitul lunii aprilie 2016, va avea loc conferinta MUNOB (Model United Nations of Bucharest), proiect coordonat de Colegiul National “Mihai Viteazul” din Bucuresti, eveniment la care liceul nostru a fost invitat si anul acesta. Vor participa 10 elevi din clasele a X-a si a XI-a, care sunt la al doilea sau al treilea MUN si doi MUN Directors. Elevii vor reprezenta in calitate de diplomati, mai multe tari membre ale Organizatiei Natiunilor Unite si vor apara si dezbate problematica extrem de complexa a lumii contemporane.

Vom reveni cu amanunte despre desfasurarea acestor programe.

Prof. coordonator,

Flavia Sima

Published on Categories Sin categoría

About Robert Lozinski

Autor de Blog El Maestro® y editor de los contenidos. Nacido en Moldavia, república perteneciente hasta finales de los 80 del pasado siglo a la desaparecida Unión Soviética. Licenciado en Filología por la Universidad Estatal de Kishinau. Doctorado en Filología Hispánica por la Universidad de Bucarest. Profesor de español en el Liceo Bilingüe “Miguel de Cervantes Saavedra” de Bucarest. Autor del Blog “La Ruleta Chechena" donde publica artículos y relatos. Su novela, "La ruleta chechena", fue premiada con “Francisco García Pavón de Narrativa, 2008”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: