Skip to content

Curmala (El caqui)

A fost odată ca nicio altă dată un ren racit care statea la Polul Nord impreună cu Moș Crăciun. Renul era foarte supărat pentru că nu ii plăcea să ia Nurofen. Așa, mucos cum era, s-a dus la un vrăjitor ca să-l vindece . Vrăjitorul i-a spus că se va putea vindeca daca va mânca numai curmale timp de o luna. Renul nu știa unde găsește curmale, așa cș a plecat.

A mers vreo juma' de oră și a ajuns într-o țară numită Țărania. A observat că această țară era foarte necivilizată și plină de gunoaie. Mă rog ... renul s-a dus la Carfurt și a început să caute curmalele, dar țăranii le furaseră pe toate. Disperat, s-a dus și a cumparat un kil de aur și s-a dus sa negocieze cu țăranii. Ei au fost de acord să-i dea o curmală pentru un kil de aur. Renul a primit curmala și a zburat înapoi la Moșu' căruia i-a zis:

-Bă , Moșu', țăranii ăia mi-au dat o singură curmală!

-Lasa bă! Nu știi ca țăranii sunt hoti?! Înfulecă odată curmala și vezi dacă îți mai curge nasu '.

Renul a înghițit curmala și ca prin minune nu i-a mai curs nasul, i-au curs balele. Disperat, a apelat iar la vrajitor, dar acestuia nu i-a mai păsat și l-a gonit.

Renul s-a obișnuit cu ideea și a trăit bălos pentru totdeauna!

Sfarsit.

IMG_20150612_154221

Erase una vez un reno resfriado que vivía en el Polo Norte junto con Papa Noel. El reno estaba muy enfadado porque no le gustaba tomar Nurofeno. Así mocoso como estaba fue a un brujo para curarse. El brujo le dijo que podría curarse sólo si comía caqui dentro de un mes. El reno no sabía donde podia encontrar caqui así que se fue. Voló durante media hora y llegó a un país que se llamaba Pueblonia. Observó que ese país era muy incivilizado y estaba llena de basura. Bueno ... el reno se fue a Carfurt y empezó a buscar caqui pero los campesinos los habían robado todos. El, desesperado, fue a comprar un kilo de oro y fue a negociar con los campesinos. Ellos acordaron darle un caqui por un kilo de oro. El reno recibió el caqui y voló de vuelta a Papá Noel y le dijo:

-¡A ver, Papá, esos campesinos me dieron sólo un caqui!

- ¡Deja hombre! ¿No sabes que los campesinos son ladrones? Come más rapido ese caqui y mira que se te caen los mocos.

El reno se tragó el caqui y por suerte ya no se le caian los mocos, se le caian las babas. Desesperado, acudió de nuevo al brujo pero a él no le interesaba el asunto y lo echó fuera de casa.

El reno se acostumbró a la idea y vivió baboso para siempre.

Fin.

1 thought on “Curmala (El caqui)

  1. Pingback: Speakture (Speaking Picture/Imagen que habla) | Blog El Maestro®

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: