Skip to content

New Zeelande All Blacks

All Blacks participă anual împreună cu Echipa națională de rugby a Australiei și cu Echipa națională de rugby a Africii de Sud, la Turneul celor Trei Națiuni, principala competiție de rugby internațional din emisfera de sud. A avut pana acum 425 de meciuri  disputate, dintre care au castigat 315. A devenit prima echipa care a castigat Cupa Webb Ellis de doua ori la rand.

Primul meci internațional a fost jucat în 1884 contra unei echipe din Cumberland County, New South Wales, Australia. Primul meci testinternațional l-au jucat contra echipei Australiei în 1903. În 1905 au efectuat primul lor turneu în emisfera nordică, pierzând un singur meci, împotriva Țării Galilor.

Echipa efectuează un dans războinic Māori la începutul fiecărui meci, dans numit Haka.De la început echipamentul tradițional era de culoare neagră, logo-ul fiind o frunză de ferigă argintie.

Noua Zeelanda a cucerit Cupa Mondiala dupa ce in finala a invins Australia fara mari emotii. 34-17 s-a terminat finala dintre Noua Zeelanda si Australia.

Pentru Noua Zeelanda, aceasta este a treia Cupa Mondiala la rugby cucerita in istorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.