Skip to content

MUNOB

MUNOB ( Model United Nations of Bucharest), 2016

Al patrulealea an consecutiv, Liceul Teoretic Bilingv “Miguel de Cervantes” a fost invitat sa participe la Conferinta MUNOB organizata de Colegiul National “Mihai Viteazul”, desfasurata in Bucuresti in perioada 22- 27 aprilie 2016. A fost experienţă inedită in care elevii si-au imaginat ca  au puterea de decizie a unui șef de stat!

Au avut  oportunitatea de a-si dezvolta, exersa și îmbunătăți aptitudinile de comunicare, oratorie și negociere, competentele lingvistice.

Evenimentul de anul acesta  a fost  centrat în jurul temei generale: You are the world of tomorrow ! Acesta simulează activitatea desfăşurată în comitetele şi agenţiile afiliate ONU, vizând totodată găsirea unor soluţii pentru a clădi o lume sustenabilă într-o epocă de profundă interdependenţă economic, marcata de multiple pericole si provocari, razboaie.

Conferinţa a strâns în Bucureşti elevi cu vârsta cuprinsă între 15 şi 18 de ani de la licee din Germania, Olanda, Spania , Maroc, Egipt, Turcia pentru a discuta despre problemele la nivel global în limba engleză. Conferinţa le-a oferit  posibilitatea de a se face remarcaţi în lumea diplomaţiei.

Elevii nostri, din clasele a X-a B, C, D bilingv si nebilingv si a XI-a B, bilingv, au reprezentat urmatoarele tari: India, Turcia si Malaezia,  tari cu mari probleme sociale, politice, economice, culturale, fapt pentru care au avut greaua misiune de a apara puncte de vedere cu care uneori nu erau de acord, dar si acest lucru face parte din regulile jocului si au sustinut cu maiestrie diplomatica problematica complexa a statelor “lor”.

Elevul Sakuh Said a fost ales “Best Delegate First Timer”, iar Andreea Huidan cea mai frumoasa delegata. Felicitari!

 

Prof. coordonator Flavia Sima

Published on Categories Nicho de Flavia Sima, Proyectos, Sin categoría

About Flavia Sima

Profesora de espanol, coordinadora de proyectos internacionales: 1. Proyecto europeo multilateral Comenius, "Anotaciones a un bosque", 2011-2013; 2. Intercambios con IES Salvador Gadea de Aldaia, Valencia, 2013, 2014, 2015, 2016; - con IES Pablo Neruda de Leganes, Madrid, 2016; 3. Conferencias MUNOB (Model United Nations of Bucharest), 2013, 2014, 2015, 2016; 4. Conferencia sobre El Tratado del Amazonas, 2015. Autora de varios manuales de espanol a partir de 1993, de una Gramatica de la lengua espanola y de varios articulos de prensa relacionados con las actividades de los alumnos y con los alumnos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.