Skip to content

Intercambio Madrid – Marzo 2016

Pe 10 martie 2016 am ajuns in Madrid. Ne-a intampinat un aeroport foarte mare, alaturi de niste spanioli fericiti. Un autobuz ne-a dus pana la liceul lor din orasul Leganes. Am numarat gropile de pe carosabil - maxim 2 -. M-au impresionat albele lor taxi-uri: doar ultimele modele de masini (inclusiv masini electrice).

Am ajuns la liceul lor, IES Pablo Neruda. Eram impanziti de privirile copiilor spanioli care ieseau din geamurile dreptunghiulare, asemenea albinelor dintr-un stup. Colegul meu, Mario, m-a intampinat ca pe fratele lui de mult timp plecat. Mi-a facut cunostinta cu prietenii lui : baietii nu prea le aveau cu strangerea de mana, iar fetele incepeau sa te pupe de pe obrazul stang (acest lucru este foarte benefic atunci cand ai o fata draguta in fata).

Pe parcursul acelei saptamani, am vizitat orase (Alcala de Henares, Toledo si Segovia), mall-uri, parcuri de distractie, fastfood-uri si restaurante. Imi va fi dor de Taco Bell (daca am avea in Romania, KFC si McDonalds ar da faliment).

In penultima zi am fost pe Santiago Bernabeu. Un adevarat muzeu. Am vazut intreg palmaresul lor, evolutia echipamentelor si a emblemei. Am stat pe scaunele antrenorilor si a rezervelor si am facut poze cu jucatorii echipei.

Seara a fost rezervat un mic local doar pentru noi, unde a avut loc petrecerea de final. Am dansat, am ras... si mai departe putini dintre noi mai tinem minte ce s-a intamplat.

In ziua reintoarcerii acasa am plecat cu tot cu distractia din acea saptamana si cu dorinta de a ne revedea cu "martalogii" din Spania.

 

El 10 de marzo llegamos a Madrid. Nos recibió un aeropuerto muy grande y unos españoles muy felices. Un autobús nos llevó hasta su liceo de Leganes. Estuve contando los baches de la calzada: 2 como máximo. Me impresionaron sus taxis blancos: sólo más reciente modelos de coches (incluyendo coches eléctricos).

Llegamos al liceo, IES Pablo Neruda. Había miradas de niños españoles por todas partes. Salían como abejas, se fijaban en nosotros. Mi compañero, Mario, me recibió como a su hermano partido hace mucho. Me presentó a sus amigos: los chicos no solían estrechar la mano y las chicas comenzaron a dar besos en la mejilla izquierda (está muy bien cuando la chica es bonita).

Durante esta semana, visitamos ciudades como Alcala de Henares, Toledo y Segovia, centros comerciales, parques de atracciones, fast-foods y restaurantes. Voy a extrañar Taco Bell (si lo tuviéramos en Rumanía, KFC y McDonalds quebrarían).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: