Skip to content

Albinelia: Furnicile (cls a II-a A)/Albinelia (Abejonia): Las Hormiguitas del IIA

Coordonator: Cristiana Mihăiescu

Cuvant inainte

A fost odata o clasa de copii harnici, clasa Furnicutelor.

La inceput erau mici si nestiutori, dar au crescut si au invatat repede o multime de lucruri interesante. S-au gandit sa va arate si voua ca imaginatia si intelepciunea sunt prietene bune cu copiii mici.

DE LUAT AMINTE

Autori: Furnicile (cls a II-a A)

A fost odata, intr-o lume magica indepartata un tinut in care fericirea, harnicia si veselia erau aurii ca mierea. Acolo, in Albinelia, traiau fericite mii de albine in casute mici faurite din ceara de culoarea soarelui. Pretutindeni erau magazine cu miere care nu se sfarsea niciodata.

Albinelia 2Toata vara mamicile albine trudeau, iar micile albinute zumzaiau si aduceau acasa flori sau se jucau pe toboganele si caruselele din ceara.

Intr-o zi, pe cand nimeni nu banuia ca un pericol va tulbura linistea din Albinelia, postasul catelus din praf de luna aparu foarte speriat. Aduse vestea ca un dusman mai vechi are de gand sa viziteze Albinelia. Albinele n-au luat in seama nici spaima catelusului, nici praful stralucitor care sarea de pe blanita lui si anunta o mare primejdie. Doar copiii au inteles mesajul si au raspandit vestea.

Albinelia 1Nu trecu mult timp si in Albinelia niste zgomote infricosatoare. Tot pamantul se cutremura sub pasii uriasului urs Bob.

Albinele si-au dat seama ca ursul venise sa atace stupul si sa fure mierea.

Strajerii au sunat din corn si soldatii cu acele pregatite l-au atacat pe intrus. In spatele lor se pregateau mereu ace de rezerva. Dupa ce soldatii l-au amortit, albinele l-au ferecat pe urs intr-o cusca de ceara.

I-au dat drumul din cusca abia dupa ce si-a cerut iertare si a promis ca nu va mai ataca Albinelia.

Bob a povestit prietenilor sai intamplarea. De atunci toti ursii au invatat ca micutele albine sunt mai puternice decat ei. Daca uriasii cafenii doresc sa guste miere, vin cu flori sa cumpere deliciosul desert auriu.

Albinelia 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: